fbpx
Çalışma: Pazartesi'den Cuma'ya 09:00-18:00 arası
 PVC Granül Nedir?

PVC Granül Nedir?

PVC Granül Nedir ve Nerelerde Kullanılır?

Gerçek adı PVC Compound olan ve daha çok PVC Granül olarak bilinen bu ürün vinil klorürün polimerleşmesiyle oluşmaktadır. PVC Granül termoplast bir ürün olarak üretilmektedir ve yumuşak, sert, opak ve saydam olarak 4 tipte üretilir.

Ayrıca PVC Granül ürünü sayesinde kablo yapımında, hem pahalı hem de çok zor ve meşakkatli bir şekilde üretilerek kullanılan plastiğe güçlü bir alternatif olarak plastik malzemesinin üstünlüğünü ortadan kaldırmıştır.

 

PVC Granül Üreticileri Arasında Tamtel Kablo

Poşetler, jelatinler ve yıkanmış çuvallar gibi ürünler plastik geri dönüşümünü oluşturan maddelerdir. Bu yüzdendir ki, 2013 senesindeki ihracatı 12 milyarı bulan plastik sektörünün üretimin bantlarındaki en büyük payı ise plastik geri dönüşümleri oluşturmaktaydı.

Tamtel Kablo olarak üretimini yaptığımız PVC Granül maddelerine, Kablo üretim sektörü, PVC doğrama sektörü, otomotiv sektörü, beyaz eşya sektörü ve inşaat sektörü tarafından yoğun bir şeklinde ihtiyaç duymaktadır.

PVC Granül Nedir ve Nerelerde Kullanılır
PVC Granül Nedir ve Nerelerde Kullanılır

Sert PVC Granül

Polivinilklorid olarak da adlandırılan PVC en çok kullanılan AMORF Plastiklerinin başında gelmektedir. Daha öncede bahsettiğimiz gibi PVC ürününü sert PVC Granül ve esnek PVC Granül olarak iki çeşidi ve buna görede kullanım alanları bulunmaktadır.

Sert PVC Granül en çok pencere profili ve boru vb. gibi alanlarda fazlasıyla kullanılmaktadır. Sert PVC Granül sert olan dış etkenlere oldukça dayanıklı ve mukavemet kabiliyeti oldukça yüksek olmalarının yanında bir de kendi kendine yanmamazlık özelliğine de sahiptir.

PVC Granül üretimi kapsamında sert PVC granül uygulamalarında bilinen PVC Granür üreticileri arasında yer alan markalardan olan Tamtel Kablo olarak en üst seviyede kaliteli dry-blend şeklinde sunduğumuz sert PVC granül ürününü piyasada PVC boru ve fittinglerin üretiminde, PVC çit ve perde rayları üretiminde, PVC pencere profili üretimlerinde, PVC kapı üretiminde, PVC oluk üretiminde, PVC pervaz üretiminin yanında modern inşaatların ihtiyacı olan tüm PVC yapı elemanlarında etkili bir şekilde kullanılmaktadır.

PVC Granül Nedir ve Nerelerde Kullanılır
PVC Granül Nedir ve Nerelerde Kullanılır

Yumuşak PVC Granül

Esnek PVC Gronül olarak da isimlendirilebilen Yumuşak PVC Granül ürünleri düşük ısı stabilitesine sahiptir. Bu yüzden yumuşak pvc granül ısıtıldığında metal yüzeylere yapışma özelliği fazlasıyla çoktur. Yumuşak PVC Granül ürünü olumsuz hava şartlarına karşı dayanıklılığı yüksek olmasının yanında metal yüzeylere kolay yapışma özelliğinin olması ve kolay işlenebilmesi özelliği ile kablo imalatında kullanımı oldukça fazladır.

Günlük hayatta yaygın olarak fazlasıyla kullanım alanı olan Yumuşak PVC Granül ürününü yer döşeme malzemeleri ve yapay deri yapımından tutunda yumuşak oyuncakların üretimine kadar bir çok sektörde kullanılmaktadır. Ayrıca Yumuşak PVC Granül yüksek gerilim kabloları, alçak gerilim kabloları, conta, eldiven yapımı, ayakkabı derileri, su hortumları benzin hortumları, gaz hortumları gibi PVC Hortum ürünleri ve daha aklınıza gelebilecek birçok yumuşak olan plastik araç ve gereçlerden plastik eşyaların önemli derecede büyük bir kısmı plastize edilmiş olan bu yumuşak pvc granül den üretilmektedir.

 

PVC Granül nedir nerelerde kullanılır

PVC Granül, üretim kolaylığının yanında ucuz olması ile beraber çevre koşullarına daha dirençli olmasından dolayı sanayi dalındaki yerini pekiştirmiştir.

PVC Granül ürünü kablo sektörü haricinde günlük yaşam alanında yaygın şekilde kullanılan yer döşeme malzemeleri, yumuşak oyunca imalatı, yapay deri ürünleri, su hortumları yani ‘pvc hortum’ ve daha birçok yumuşak plastik eşya üretiminin büyük oranında plastize edilerek kullanılan PVC Granül ürününden yararlanılmaktadır.

 

Kablo Sektöründeki PVC Granül Üretiminin Kullanım Alanları

Yaygın olarak çeşitli kimyasallarla işlenerek kullanılan PVC Granül malzemesinin başlıca üretim alanlarını şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Enerji Kablolarında,
  • Veri Data Kablolarında,
  • Seslendirme Kablolarında,
  • Yangın Alarm Kablolarında,
  • Sinyal Kablolarında,
  • Coaxial Kablolarında,
  • Avize Kablolarında,
  • Kemirgenlere Karşı Dayanıklı Kablolarda,
  • Kimyasal Yağlara Dayanıklı Kablolarda.

Müşteri isteğine bağlı olarak; PVC Granül ürünlerimizi alev geciktiricili, nitril kauçuk katkılı, uv filtreli, reach ve rohs gıda mevzuat standartlarına uygun olarak üretimler yapılabilmektedir.

PVC Granül Nedir ve Nerelerde Kullanılır
PVC Granül Nedir ‘yangın geciktirici pvc granül’

Farklı Bir Sektörde Medikal PVC Granül Kullanımı

Yüksek kalite standartlarıyla hazırlanan medikal pvc malzemeler Yumuşak PVC granül ürünleri ile üretilmektedir. Medikal sektöründe nebulizer setleri, kataterler, oksijen maskeleri, oksijen hortumları, kan torbaları ve serum torbaları, anestezi devreleri, spiral hortumlar ve serum hortumları gibi ürünlerin üretiminde kullanılmaktadır.

Tamtel Kablo sorumluluk sahibi bir anlayış ile sektördeki uzun yılların verdiği bilgi ve tecrübesini yüksek üretim kapasitesi ve profesyonel yapısı ile sektördeki beklentileri kaliteli bir şekilde karşılamaktadır.

Cevapla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir