fbpx
Çalışma: Pazartesi'den Cuma'ya 09:00-18:00 arası
 Zayıf Akım Kablo Çeşitleri

Zayıf Akım Kablo Çeşitleri

Zayıf Akım Kablo Çeşitleri

Genellikle bina içerisindeki kablo uygulamalarında kullanılan zayıf akım kablo çeşitleri uygulanacak binada genel olarak görüntü, ses, alarm sistemi, veri transfer ve veri akışı, CCTV güvenlik kamera sistemleri, güvenlik sistemleri ve telefon sistemleri gibi 1kV altı kullanımlarda tercih edilmektedir. Bu bağlamda zayıf akım kablo çeşitleri her alanda oldukça yüksek bir performans gösterdiği için her zaman tercih edilmektedir. Eviniz ve apartmanınız için en doğru kablo çeşidi olan zayıf akım kablo çeşitleri bu alanda işinizi kolaylaştırıyor.

 

Zayıf Akım Kablo Çeşitleri Nerelerde Kullanılır?

Zayıf akım kablo çeşitleri haberleşme alanında, elektronik devrelerde ve bilgisayar sistemleri, ses sitemleri gibi elektronik kontrollü olan sistemlerde kolaylıkla uygulanmaktadır.

Zayıf akım kablo çeşitleri ayrıca sinemalarda, alışveriş merkezlerinde (AVM), binalarda, hastanelerde kullanılan tahliye cihazlarını ile birlikte yangın alarm sistemlerini de kontrol eden sistemlerde kullanılmaktadır. Zayıf akım kablo çeşitleri yangına dayanıklı kablolardır. Bu yüzden zayıf akım kablo çeşitleri ile yapılan sistemler fonksiyonlarını çok uzun sürelerde sürdürebilmektedir.

Ayrıca dahili telefon kabloları, CCTV kabloları, yangın alarm kabloları, enerji kabloları, fiber kablolar, tesisat kabloları, kordon kablolar ve deniz araçları için kullanılan gemi yat kabloları gibi görüntü, ses ve alarm sistemleri için uygun olan zayıf akım kablo çeşitleri arasında yer almaktadır. Birçok zayıf akım kablo çeşitleri sunan en iyi zayıf akım kablo üreticileri arasında güzide bir marka olan Tamtel Kablo da ilk tercih edilen markalardandır.

Zayıf Akım Kablo Çeşitleri
Zayıf Akım Kablo Çeşitleri

Zayıf Akım Kablo Seçim Kriterleri Nelerdir?

Zayıf akım kablo çeşitleri kullanım alanlarına göre bazı önemli özellikleri kriter olarak belirlenerek seçimi yapılır ve tercih edilir. Zayıf akım kablo çeşitlerinde seçim kriterleri özellikle de insanların yoğun bir şekilde olduğu alanlarda, değerli eşyaların bulunduğu akıllı / yarı akıllı binalarda, havaalanlarında, hastanelerde, sinemalarda, okullarda, alışveriş merkezlerinde, tiyatrolarda, fabrikalar ve tüneller gibi bu tüp diğer yerlerde alevi iletip etrafa yaymaması, düşük duman yoğunluğunun olması, zehirli ve aşındırıcı gaz içermeme gibi özellikleri ile ön plana çıkarılarak belirlenir.

Eğer zayıf akım kablo çeşitlerinde zayıf akım kablo seçim kriterleri listeleyecek olursak;

  • Yapıya döşenecek iç ve dış tesisata göre,
  • Yapıdaki ortamın hava sıcaklık ortalamasına göre,
  • Konut ya da endüstri kullanımına göre,
  • Yüksek akım olan bir bölgede olmasına bakılarak,
  • Yangına ve aleve dayanıklılığı kontrol edilir,
  • Yangın durumunda alev veya duman yaymasına bakılır,
  • Ortamda olabilecek kemirgenlere karşı dayanıklılığına bakılır,
  • Kablonun üstüne binebilecek yük kapasitesi

gibi kriterler göz önünde bulundurulur.

Saydığımız zayıf akım kablo seçim kriterlerinin yanında, ortamda zorlama, darbe, kemirgen gibi riskler olması durumunda doğru kılıf seçimi ya da kabloya zırhlama gerekip gerekmediğine karar verilmelidir.

Ayrıca zayıf akım kablo seçim kriterleri, zayıf akım kablosunun bulunacağı ortamda kimyasal, nem veya yağ gibi olumsuz etkenlere maruz kalma durumuna göre kablolar çeşitli koruyucu özellikleri içerebilmesine bakılarak belirlenmelidir. En önemli hususlar arasında bir tanesi daha vardır ki, o da tüm zayıf kablolarının enerji beslemelerinin UPS ‘den yapılmış olmasıdır.

Zayıf akım kablolarından iletilecek sinyali etkileyecek başka bir sinyalin ortamda mevcut olması durumunda ekranlama gerekebilir. Ekranlamanın kalitesi için örgü kapama oranlarına dikkat edilmesi önemli bir kriterler arasındadır.

Zayıf Akım Kablo Çeşitleri
Zayıf Akım Kablo Çeşitleri

Zayıf Akım Kablo Çeşitleri

Zayıf akım kablo çeşitleri oldukça geniş bir kullanım alanı bulunmaktadır. Kullanım amacına göre çok çeşitli kullanım amacının olduğunu söyleyebileceğimiz zayıf akım kablolarındaki bu durum zayıf akım kablo çeşitlerinin geniş bir kapsamda oluşmasına sebebiyet vermiştir. Zayıf akım kablo çeşitlerine etki eden birçok unsurdan bazı öne çıkan etkenler şu şekildedir;

Yapıların artık akıllı hale dönüşmesi, gelişme gösteren yeni teknolojiler, gelişen teknoloji ile güneş enerjisi, nükleer enerji ve rüzgâr enerji üretimi tesislerinde meydana gelen gelişmeler, sanayi sektöründeki pek çok kuruluşun otomasyona geçişlerinde artış olması gibi sebep ve etkenlerden dolayı zayıf akım kablo çeşitleri gün geçtikçe artmaktadır. zayıf akım kablo çeşitleri

Kullanılan çok fazla sayıda zayıf akım kablo çeşitleri bulunan ve detaylarına daha sonra değineceğimiz bu zayıf akım kablo çeşitlerini kontrol kabloları, yangına dayanıklı kablolar, koaksiyel kablolar, bileşik kablolar, kaynak kabloları, cctv kabloları, demiryolu kabloları, silikon kabloları olarak hayatımızda yerini almaktadır. Bus kabloları, yangın alarm kabloları, enerji kabloları, tesisat kabloları, enstrümantasyon kabloları, ses ve görüntü kabloları, gemi yat kabloları olarak sıralayabiliriz.

 

1 Yorumlar

  • kablolar ve pvc hortum üreticileri arasında en iyi firmalardan, Tamtel ile çalışmalarımız devam ediyor. teşekkürler Tamtel kablo…

Cevapla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir